Pracovní doba
Vítejte ve squashovém diskuzním fóru
Máte možnost podělit se zde o své zkušenosti s ostatními, ať už se jedná o vybavení na squash, squashové rakety, nebo třeba squashcentra. Zrovna tak máte možnost najít sparing, pokud momentálně nemáte s kým hrát. A pokud je Váš dotaz opravdu záludný, můžete ho směřovat na Janu Šmeralovou nebo Honzu Koukala (tecnifibre), mnohonásobné mistry ČR. Tyto dotazy budou zodpovídány v co možná nejkratším termínu (maximálně do jednoho týdne).
Předmět: Lukáš Jelinek  [reagovat]
Autor: Jan Kolařík
Datum: 2011-09-12 17:41:39
Tento příspěvek je vyjádřením prodejce (123shop.cz)
Lukáš s raketou Oliver No Design III. vyhrál první letošní "áčkový" turnaj a ve finále neztratil ani set, GRATULUJEME !!!

Předmět: squash raketa  [reagovat]
Autor: Jana
Datum: 2011-08-21 12:37:41
Dobrý den, squash jsem hrála cca dohromady asi 10x, ale zatím jsem si jen vždy rakety půjčovala. Chtěla bych si koupit nějakou svojí, můžete mi prosím něco doporučit? Nevyznám se ani ve vyvážení. Ráda bych se vešla do cca do 1.200 Kč, i když vím, že za takovou cenu asi nebude raketa nic moc. Přeci jen kdyby byla v rozumné kvalitě, prosím o doporučení. Děkuji.

Předmět: Re: squash raketa  [reagovat]
Datum: 2011-09-08 15:44:29
Dobrý den, obecně bych začínajícím hráčům doporučil spíš rakety těžší, které jsou tolerantnější k nedokonalostem techniky. Pro by pro Vás mohly být vhodné nápříklad následující: HEAD PCT Conquest, HEAD Metallix Reflex. Pokud by Vás
lákala lehčí raketa, tak zde nabízí Oliver zajímavé rakety, například OLIVER Eurostar.

Předmět: středová příčka  [reagovat]
Autor: Robert
Datum: 2011-07-23 09:01:15
Dobrý den měl bych jen dotaz je nějaký herní rozdíl mezi raketami s rámem se středovou příčkou a rámem bez ní? já hraju bez středové příčky a ted se poohlížím po nové tak bych rád věděl která je lepší děkuji

Předmět: Re: středová příčka  [reagovat]
Datum: 2011-09-08 15:50:12
Dobrý den, toto je věc osobního názoru a vkusu. Já jsem nezaregistroval téměř žádný rozdíl.

Předmět: Raketa Jana Koukala za akční cenu se slevou 1000,-Kč  [reagovat]
Autor: Pavel Novotný
Datum: 2010-12-06 10:38:13
Firma Tecnifibre vyrobila raketu speciálně pro Honzu Koukala. Nyní si s ní můžete zahrát i vy, jmenuje se Tecnifibre Suprem 130 Kouki ´11 a je v naší nabídce za cenu nižší, než v běžných sportech a ve squascentrech.

Předmět: Prasklý kryt  [reagovat]
Autor: Martin
Datum: 2010-10-02 19:59:06
Prasknul mi plastový ochranný kryt pod výpletem a zajímalo by mě, jestli je možné ho někde koupit. Jedná se o raketu Oliver Xelon 3.

Děkuji

Předmět: Re: Prasklý kryt  [reagovat]
Autor: Tomáš Beran
Datum: 2010-10-13 16:24:58
Omlouváme se za pomalou odpověď, poptali jsme u dodavatele a urguji
odpověď.

Předmět: Re: Prasklý kryt  [reagovat]
Autor: Tomáš Beran
Datum: 2010-10-18 17:44:31
Zdravím, tento plastový kryt je možné sehnat jako nahradní díl. Je
možné dodat za cenu cca. 130kč

Předmět: vypuštění Buldoků  [reagovat]
Autor: 123shop.cz
Datum: 2010-09-22 15:25:19

123shop.cz a Jan Koukal zvou na VYPUŠTĚNÍ BULDOKŮ !

Předmět: Jakou raketu?  [reagovat]
Autor: Anonym
Datum: 2010-09-21 16:40:38
Jsem začátečník až středně pokročilý hráč a hrozně mě to baví. Jakou raketu si vybrat? Není pro mě 110g moc lehká raketa?

Předmět: Re: Jakou raketu?  [reagovat]
Datum: 2010-09-21 17:22:14
Myslím, že 110g je asi ve Vašem případě příliš málo. S takto lehkými raketami je nutno hodně trénovat a balonek trefvat přesně. Z fyzikální podstaty je lehká raketa méně tolerantní. Ve Vašem případě bych se podíval na raketu Pro Kennex Quest 150, popřípadě Davies D-Type Light nebo Oliver ICQ Power pokud byste si troufl na raketu o trochu lehčí.

Předmět: raketa pro úplného začátečníka  [reagovat]
Autor: Petra
Datum: 2010-02-03 13:07:57
Dobrý den,
chtěla bych začít hrát squash, ale nevím, jakou raketu bych si měla koupit (investice max 2500,-). Prosím o radu.
Děkuji

Předmět: Jakou raketu?  [reagovat]
Datum: 2009-12-08 11:39:25
Hraji 2-3x týdně již asi 2 roky. Nebaví mě prohrávat a neumím hrát s těžkými raketami, nebo raketami vyváženými do hlavy. Co byste mi doporučili?

dík DiD

Předmět: Re: Jakou raketu?  [reagovat]
Datum: 2009-12-08 14:15:59
Podle toho, co píšete bych asi volil současný top model Oliver Natural X-light, máme jej nyní za akční cenu a raketa je to opravdu vynikající. Velmi příjemně vyvážená spíše do ruky, než do hlavy. Volbou s vyšší váhou a vyvážením více do hlavy by pak mohla být např. Tecnifibre Carboflex Speed '09.

Předmět: Turnaj Jany Šmeralové  [reagovat]
Autor: Jarda
Datum: 2009-11-27 23:51:38
Prosím o informaci, kdy a kde je možno vidět "live" některý ze zápasů, nebo alesp.tréningů Jany Šmeralové, jsem z Prahy, třeba i na Sq.. kurtech na Evropské..?Stačí poslat např.odkazy s tabulkami zápasů..
děkuji Jarda

Předmět: Re: Turnaj Jany Šmeralové  [reagovat]
Datum: 2009-12-07 20:33:23
Omlouváme se, ale nad rámec oficiálních a veřejných informací žádný rozpis publikovat nebudeme.

Předmět: materiál squashové rakety  [reagovat]
Datum: 2009-10-03 11:17:40
Dobrý den může mi někdo poradit z jakého materiálu squashovou raketu vybírat.Jsem začátečník,hraju tak 2x za týden,ale chci raketu,kerá se hned nezlomí.Děkuji za rady

Předmět: Re: materiál squashové rakety  [reagovat]
Autor: David Králík
Datum: 2009-12-10 18:11:53
Dobrý den, podle priorit, které uvádíte, bych Vám doporučil raketu Tecnifibre Carboflex Speed '09. Raketa je vyrobená za 100% grafitu, avšak díky mírně vyšší gramáži je velmi trvanlivá.

Předmět: oliver exclusive  [reagovat]
Autor: pingpong
Datum: 2009-04-10 11:34:38
můžete mi prosím napsat vaše zkušenosti či názory na raketu oliver exclusive ? Považuji se za pokročilého hráče a preferuji technický styl hry - raketu s vyvážením na střed či mírně do hlavy... díky moc

Předmět: Davies D-Power  [reagovat]
Datum: 2009-03-12 09:09:16
Už asi 4 roky hraji. Jsem pouhý nadšenec kterého to baví a nepovažuji se za žádného super hráče. Chtěl bych novou raketu jelikož se mi stará zlomila. Mohl bych se zeptat jaký kdo máte názor na Davies D- Power?

Předmět: Re: Davies D-Power  [reagovat]
Datum: 2010-10-05 16:48:58
Jedná se o poměrně osvědčený a mnoho let prodávaný rám, který se prodával pod mnoha značkami. Myslím, že ve Vašem případě by dobře posloužil, ale asi bych spíše doporučil model s mírně větší hlavou, nejlépe Davies D-Type 127.

Předmět: raketa  [reagovat]
Autor: michal
Datum: 2009-02-16 19:02:40
jsem středně pokročilý hráč a potřeboval bych poradit s výběrem rakety s vyvážením spíše do hlavy, poněvadž mám slabší zápěstí na vybírání míčků z tohoto rohu, něco kolem 130g , kolem 2000 korun by bylo optimální, ale nechám si od vás vřele poradit, děkuji moc za odpověď

Předmět: jakou raketu?  [reagovat]
Autor: Ludvik
Datum: 2009-01-22 13:50:17
Dobrý den, nehraji příliš dlouho a pravidelně, většinou tak 1 x výjimečně 2 x týdně, jsem mírně pokročilý, jakou raketu doporučíte cca do 1200,- Kč, aby mi chvíli vydržela? Přemýšlím nad Prokennex Ti Quest 150 (150g bez výpletu, vyváž. mírně do ruky, asi menší hlava než ty ostatní), nebo Dunlop Tempo Graphite (170g) nebo Head Liquidmetal Genesis pack (uvedeno jen pro mírně pokročilé hráče, ale k raketě žádné parametry, jen mi příjde dost těžká). Díky.

Předmět: Head i.X 120  [reagovat]
Autor: Libor
Datum: 2009-01-08 11:09:07
Dobrý den můžete mi prosím poradit nebo popř máte nějaké zkušenosti s tímto typem rakety a to Head i.X 120.Jsem středně pokročilý,squash hraju docela často a jelikož sem zjistil že momentální raketa Head co mám (jde o zcela obyčejný typ pro začátečníky) mi přestává vyhovovat tak bych potřeboval poradit jak na to a zda je tato volba správná.Předem děkuju s pozdravem Libor

Předmět: Volba rakety  [reagovat]
Autor: Pali
Datum: 2009-01-02 19:11:08
Dobrý den,
můžete mi prosím poradit ohledně výběru rakety: Karakal MX 125 nebo Merco Carbontech 6000 (130)? Nebo můžete mi poradit obdobnou raketu? Popřípadě máte zkušenosti s raketami Merco? Má úroveň - středně pokročilý.

Předmět: QM Decision vs. Tecnifibre Dynergy Tour 125  [reagovat]
Autor: Lukáš
Datum: 2008-12-10 19:36:59
Ahoj, chci si koupit novou raketu, hraju pravidelně a poměrně často, teď mám Tecnifibre Dynergy Neon. Zvažuji, zda je lepší koupit si Tecnifibre Dynergy Tour nebo QM Decision. S Tecnifibre mám dobré zkušenosti, ale teď mi bylo doporučeno QM, tak by mě zajímaly názory i jiných, ideálně těch, kteří mají s raketou nějaké zkušenosti ;)
Díky

Předmět: Re: QM Decision vs. Tecnifibre Dynergy Tour 125  [reagovat]
Autor: kapr
Datum: 2009-03-31 17:55:07
Dynergy Tour 125 mám asi půl roku a určitě bych neměnil. Osobně mi vyhovuje. S QM jsem nikdy nehrál, ale mám pocit, že jsou silně předražený.

Předmět: Re: QM Decision vs. Tecnifibre Dynergy Tour 125  [reagovat]
Datum: 2009-04-08 14:54:38
s qm decision u nas hraje cely squashovy klub - vzhledem k tomu, ze je kupujou dal a dal, asi je maji opravdu radi :-) fakt je, ze na ni presla spousta chlapu ze spousty jinych znacek a typu, takze spatna raketa to nebude

Předmět: Raketa  [reagovat]
Autor: Robokazík
Datum: 2008-12-05 16:15:13
Ahoj, rád bych vás poprosil o radu, hralu squash s raketou oliver no design, chci koupit něco segře, rády by něco lehkého, ale nehraje tak moc, takže ji stačí něco levnějšího. Mělo by to být lehké, svoji raketu jsem se snažil vážit na váze, ale je nepřesná, nwm jestli těch 110g je komplet nebo jen rám, ale mám tam další grip. Takže mě se líbí Head i.X120, dá se to porovnat ? DÍKY ZA RADU

Předmět: merco  [reagovat]
Autor: zuzu
Datum: 2008-11-25 21:13:45
ahoj,chci koupit raketu ne vánoce svému příteli.Uvažuji o raketě Merco carbontech 5000.Máte někdo sní nějaké zkušenosti?Můžete mi prosím poradit?Popřípadě doporučit jinou raketu do 2000kč.Diky moc...:o)

Předmět: Re: merco  [reagovat]
Datum: 2008-12-01 01:28:33
Hraji s Carbontech 6000 a je výborná. Perfektně sedí údery, dodá sílu. Cena cca do 1500.

Předmět: 4kouki  [reagovat]
Autor: Chica
Datum: 2008-11-24 22:28:31
Ahoj sampione, zajimalo by me, co si myslis o vibrastopech. Jeden kamos fyzik se zaprisahl, ze nic jako odtlumeni vibraci kusem neceho mezi strunami neni dle fyzikalnich zakonu efektivne mozne, ja to subjektivne taky neocenuju, ale spousta hracu na ne neda dopustit. Pokud vim, taky je neresis?
Diky za odpoved a hodne uspechu na ceste ke hvezdam (a pokud mozno i pri propagaci squashe jako olympijskeho sportu :-)

Předmět: PROKENNEX  [reagovat]
Autor: Vikin
Datum: 2008-11-20 14:59:40
Ahoj,
dostal jsem použitou raketu PROKENNEX CONCAVE TOUR 150 a taková snad na internetu ani neexistuje. Chtěl jsem porovnat parametry s jinými raketami. Není to snad speciální označení pro některé obchodní řetězce? V tom případě by mělo existovat jiné /to správné/ označení pro běžný prodej.

Předmět: porovnání  [reagovat]
Autor: Hráč
Datum: 2008-11-11 14:59:10
zdravím
prosím o porovnání a zkušenosti s raketami Dunlop Aerogel Pro GT, Merco Carbontech 6000 nebo Oliver X-Light 9.1/No Design Edition, popřípadě prosím o typ ne raketu do cca 2500Kč. Plánuji koupit novou raketu a tyto mne zaujaly. Jsem dost pokročilý, spíš technický hráč, momentálně mám raketu Oliver XtensaPC vyváženou do gripu.
Moc dík

Předmět: Re: porovnání  [reagovat]
Autor: Valdo
Datum: 2008-11-23 03:19:28
Pre teba jednoznacna volba na Dunlop Aerogel seriu.

Předmět: Re: porovnání  [reagovat]
Datum: 2008-12-05 16:17:47
Ja bych doporučil oliver no design, mám ji a je to perfekt, lehoučká, dobře sedí, jen to chce větší švih, rozhodně bych si ale koupil hned pořádný grip.....jinak super hra

Předmět: Tecnifibre Suprem NG 130   [reagovat]
Autor: Libor
Datum: 2008-11-06 15:58:16
Zdravím,
máte někdo zkušenost s raketou Tecnifibre Suprem NG 130? Dík L.

Předmět: Re: Tecnifibre Suprem NG 130   [reagovat]
Autor: Petr Konečný
Datum: 2008-11-07 09:22:15
Já jí zkoušel s kámošem se kterým hraju. Bohužel k našemu velikému zklamání jsme s ní vůbec nebyli schopni zahrát i velmi lehký úder. Možná je to super raketa pro profíky ale, když jsem balon netrefil tím jediným čtverečním centimetrem uprostřed, tak to vůbec neletí. Hraju hodně často, ale asi málo. Docela mě lákala, ale pro mě je to absolutně nepoužitelná raketa!

Autor: WeaK
Datum: 2008-11-07 11:44:33
Když s ní hraje Koukal, tak je to nepochybně super raketa pro člověka jeho formátu, ale já mám bohužel podobnou zkušenost. S raketou, která má větší hlavu hraji výrazně lépe.

Datum: 2008-11-07 16:55:44
Ten problém znám z tenisu, hrál jsem celé dětství závodně, ale se současnými profi raketami také hrát nemůžu, nějak je už neutáhnu, bude to asi podobné.

Datum: 2008-11-11 10:18:24
no jo, panove, to musite vybirat trochu s rozumem :)) v f1 byste se taky hned rozsekali.

Datum: 2008-11-07 10:44:47
Taky po ní koukám.

Předmět: Wilson Hyper Hammer 110  [reagovat]
Autor: Schonfeld
Datum: 2008-08-03 22:42:47
Máte někdo zkušenosti s trvanlivostí raket Wilson Hyper Hammer 110? U lehčího náčiní jsou dost často
problémy s praskáním rámů. Máte nějakou zkušenost v uvedeném případě?

Předmět: Re: Wilson Hyper Hammer 110  [reagovat]
Datum: 2008-11-05 15:04:32
Nečekej, že ti někdo nějak extra chytře odpoví. Já jí zlomil, ale nemyslím si, že by byla nějak výrazně křehčí, než jiné 110ky.

Předmět: Re: Wilson Hyper Hammer 110  [reagovat]
Autor: GiZMo
Datum: 2009-07-27 08:42:16
manzelka ju tiez zlomila. a nebola to ziadna extra rana :(

Předmět: Proííím o radu  [reagovat]
Datum: 2008-07-10 14:42:39
Prosím poradil by mi nekdo jakou raketu koupit pro ne uplneho zacatecnika ? Nezáleží mi na cene ,ale proste je jich tu tolik ze nemam tuseni. Diky moc

Předmět: Re: Proííím o radu  [reagovat]
Datum: 2008-11-07 11:09:05
zkus tecnifibre expert speed, hodně odpustí

Předmět: Squashová raketa Head Metallix 130 '08  [reagovat]
Autor: Gerill
Datum: 2008-05-04 00:06:25
Zdravím, chtěl bych se optat jestli máte někdo zkušenosti s raketou Head Metallix 130 '08 ??

Předmět: Re: Squashová raketa Head Metallix 130 '08  [reagovat]
Autor: Ondra
Datum: 2008-12-15 14:50:36
Tuhle raketu mám a je to zatím to nejlepší, co jsem kdy koupil !
Je to jedna z nejrazantnějších raket , velice lehká,přesná.

Jestli se rozmýšlíš , neváhej a kup ji

Předmět: jaká značka?  [reagovat]
Autor: wawe
Datum: 2008-03-17 22:43:43
Zdravím, chci se zeptat, jaká je podle vás nej značka SQ raket. Je to Oliver, Tecnifibre, Head, nebo třeba Karakal, Prince či Victor Ashaway? Hodnocení dle kvality výpletu, rámu i hry samotné. Mám totiž od káždé favorita a nemůžu se pořád rozhodnout (hmotnost rakety tak 110 - 130 g , technická až univerzální hra, raketa lehčí do hlavy...) Dik moc za radu

Předmět: Re: jaká značka?  [reagovat]
Datum: 2008-09-10 13:25:06
Podle firmy se nerozhoduj, většina zmíněných dělá od úplných sr...k až po hodně špičkové modely. Takto jednoduše ti nikdo neodpoví, nebo jo, ale pak zjistíš, že tu doporučenou značku sám distribuuje:))

Předmět: Re: jaká značka?  [reagovat]
Autor: Valdo
Datum: 2008-11-08 20:03:54
Jednoznacne Prince. O3 Black alebo novsi model O3 Speedport Black.

Předmět: Rada...  [reagovat]
Autor: Mike
Datum: 2008-02-23 20:13:54
Dobry den!
Hram squash niekolko mesiacov aktivnejsie a nazaciatok som si kupil neznackovu raketu a kedze ma to chytilo chcem si zadovazit nieco lepsie a zaujala ma raketa Oliver Tutor taka modro zlta...tak neviem ci to je este prva generacia lebo som si vsimol ze ich bolo asi viacej. Vazena na stred a vaha by mala byt myslim 110gr. Rad by som pocul Vas nazor na nu a ci si myslite ze sa mi hodi (aj ked to je takto tazko nadialku), teda asi pre akeho hraca je najvhodnejsia. Dakujem...

Předmět: Jaká raketa  [reagovat]
Autor: Zdenek
Datum: 2008-01-31 15:19:40
Ahoj,potřeboval bych poradit,chci si koupit novou SQ raketu (investice max 2500). Měl sem Tecnifibre expert, ale ta mi praskla. Často se mi totiž stane, že trefím stěnu nebo podlahu, chtel bych proto nejakou, ktera jen tak nepraskne v hmotnosti (120-140 gramů). Jsem spíš silový hráč,ale chtěl bych zapracovat na technice. Díky za radu. zdenek

Předmět: Re: Jaká raketa  [reagovat]
Autor: Pavel Včíslo - Sportplaneta.cz
Datum: 2008-02-01 16:39:49
Pokud již nejste tvárné malé dítě, tak bych považoval za nejdůležitější vybrat si raketu, která je podobně vyvážená, jako ta předchozí. V opačném případě si dost nepříjemně rozhodíte timing úderů a než si zvyknete, budete se zbytečně trápit. Já osobně mám radši rakety, které jsou lehčí do hlavy, tedy např. níže diskutovaná X-Light No Design, ICQ, nebo vynikající Tecnifibre Dynergy. S raketou vyváženou do hlavy jsem všude pozdě a na hře je to dost vidět :)) ... Ovšem třeba lidé, kteří hrají tenis, často preferují rakety vyvážené do hlavy.

Předmět: Oliver No Design/ Limited Edition  [reagovat]
Autor: Bara
Datum: 2008-01-14 09:43:15
Dobrý den, zcela nedoporučuji kupovat raketu Oliver No Design/ Limited Edition. Protože tato raketa je zřejmě limitovaná jen na 5 úderů. Po pěti úderech praskl rám. Podotýkám, že pět úderů bylo do squashového míčku a ne do něčeho tvrdého. Samozřejmě, reklamace je nemožná, protože nikdo neuvěřil, že tato "zázračná" a vychvalovaná raketa mohla prasknout jen po úderu do míčku. Jsem velmi zklamaná, že jsme si s raketou ani nezahráli a ještě jsme byli obviněni, že raketa praskla po úderu do něčeho tvrdého. Jestli je to squashový míček, tak to teda nevím s čím máme příště hrát. Ale nejvíce ze všeho mi vadí křivé obvinění a to i přes to, že u prasknutí byli svědci a na vlstní oči viděli, že se tak stalo po úderu do míčku.
B. Řežábková

VYJÁDŘENÍ PRODEJCE K TOMUTO PŘÍSPĚVKU!!!!

V tuto cvhíli nemám informace o tom, jak se k reklamaci paní Řežábkové postavil výrobce, ale důrazně nesouhlasíme s jejím hodnocením této rakety! Ta raketa je dokonalá, osobně s tímto rámem hraji již 5 let a nezlomil jsem ani jednu. V provedení No Design je ještě o třídu lepší než ty předchozí (již jsem měl min. 4 generace této rakety). Pravdou je ale to, že všechny podobně lehké grafitové rakety občas prasknou jako tříska. Je to při té váze pochopitelné. U No Design ovšem absolutně neregistrujeme vyšší četnost reklamací, ba právě naopak. Za celou dobu, co je prodáváme, se nám vrátily cca 3ks.

Pavel Včíslo - Sportplaneta.cz

Předmět: Re: Oliver No Design/ Limited Edition  [reagovat]
Datum: 2008-01-18 16:04:30
Dobrý den,musím reagovat na názor B.Řežábkové,dnes jsem
raketu Oliver No Design/ Limited Edition koupil a hodinu odehrál.Přesto,že hraji velmi silově a mohl sem vyzkoušt celou škálu raket,s raketou se nic nestalo a musím konstatovat,že mě naprosto uchvátila a to se nebavim jen o vzhledu:-).Raketa Oliver No Design/ Limited Edition je fakt PECKA.

Autor: bara
Datum: 2008-01-18 16:21:39
Dobrý den,
reaguji na Vaši odpověď. Mně by se raketa taktéž velmi líbila a nehledala bych jinou. Ale dopadlo to tak, jak již jsem psala. Bohužel jsem zjistila, že nejsem jediná, komu praskla, proto jsem také psala do diskuze, aby ostatní potencionální zákazníci věděli, že se toto děje. Ale každý, ať se rozhodne sám. Možná se jednalo o pár vadných kusů a vy máte to štěstí, že máte kvalitní kus. Přeji pěkný požitek ze hry. Já to zkusím již s jinou značkou. B. Řežábková

Autor: Bose
Datum: 2008-01-20 17:40:45
Zdravím Vás, četl jsem tuto diskusi a maličko mě to nahánělo strach z koupi této rakety. Nejsem žádný extra závodník a ale nedalo mi to a tuto raketu jsem si také koupil. Zatím jsem s ní hrál jen jednou a stálo to za to. Spíš jsem se chtěl zeptat zda jste Vaši raketu nenechala v prochladnutém autě v kufru. Stává se, že když raketa z takového materiálu přemrzne v kufru auta tak pak stačí opravdu málo.. třeba párkrát do míčku a je po ní.

Autor: Vratek
Datum: 2008-01-24 09:32:47
Přesně jak píšete, měl jsem Oliver Xlight 110, minulý týden jsem jel zaplácat v průběhu dne a měl jsem raketu v bagu v autě. Na kurtě jsem ji nepochopitelně zlomil - při backhandovém úderu jsem raketou po odehrání "zavadil" o vlastní koleno a nestačil se divit - zlomil jsem rám. Jsem přesvědčen, že to bylo právě tím promrznutím rakety v autě.

No, teď mám objednanou NO DESIGN / Limited Edition - už jsem s ní hrál a je to opravdu zážitek, na vadnej kus snad nebudu mít štěstí ...

Autor: Bose
Datum: 2008-01-24 09:43:47
Určitě budete spokojen, já teda měl první raketu z Tesca asi 160g Prokenex takovou hrůzu za 400 jako první, ale squash mě chytl tak jsem si řekl když už tak už. A No Design je to opravdu super :)

Datum: 2009-02-11 10:37:54
Jsem závodní hráč a tyto rakety jsem měl 2. Vždy když praskne výplet , aby byla druhá stejná v pohotovosti. Raketa je super , ale u jedné nastal stejný problém. Raketa po úderu do míčku praskla. Nebylo to tedy po 5 úderech , ale dleko více. Za svůj život jsem vyzkoušel množství raket a tak můžu říct , že holt některé rakety jsou zmetky. Nejde svalovat vinu na konkrétní druh rakety , ale jednotlivé kusy. Již jsem zažil i peripetie s reklamací i názory soudních znalců. Prostě pech na konkrétní kus. Bohužel v takovýchto případech by se měl dodavatel zamyslet co udělá se zákazníkem a s jeho reklamací.

Autor: Jamie Oliver
Datum: 2008-01-28 23:51:56
Bože muj!co to tady píšeš za nesmysly....

Autor: Malek
Datum: 2008-01-31 14:10:43
I mne tato raketa (Oliver No Design)z neznamych duvodu praskla.Dostal jsem ji k vanocum a neodehral s ni ani jednu hru.Takze na prispevku B. Rezabkove neco bude. Uz bych si tuto raketu radsi nekupoval. Reklamaci ani nezkousim. S raketou jsem do niceho neprastil ani nebyla premrzla. Chovala jsem se k ni hezky :-). Malek

Datum: 2008-01-31 15:10:45
Vážená paní Malek. Vidím, že Vám ta raketa opravdu leží v žaludku. Doporučuji si dávat pozor na rod ve kterém píšete, takto to vypadá, že přispívá Anička alias Adam alias Barbora Škrlová :))

Autor: Malek
Datum: 2008-02-05 16:15:19
A vy mi ten příspěvek hodláte známkovat??? :-)Pokud ano, tak ve Vašem příspěvku máte také nějakou tu chybku.... Pokud to samozřejmě neměl být vtip. Ha ha ha :-)))

Autor: Tomas
Datum: 2008-12-30 16:44:03
A ty si dej bacha na interpunkci.

Autor: Sicknot
Datum: 2008-10-16 20:08:35
Zdravim
Koupil sme si raketu Oliver "NO DESIGN"
hral sem s ni 2x hodinu a teda fakt sem si nevsiml ze by raketa utrpela nejakou ujmu nebo se dokonce zlomila a to zrovna nejsem typ hrace ktery utira raketu hadrikem a lesti si ji.
kazdopadne Vsem tuto raketu doporucuji. Je fakt poteseni s ni hrat.
Takze GL pri SQ :)

Datum: 2009-01-07 17:21:31
Asi to byla opravdu smůla na vadnou serii. S raketou Oliver No Design hraji už dva roky a jsem maximálně spokojen. Nikdy jsem ji nešetřil, občas s ní i pořádně praštil o zem a vydržela. Kolikrát jsem se až divil. Vřele ji mohu doporučit a určitě si ji opět koupím, až přeci jen jednou nevydrží.

Předmět: koupe rakety  [reagovat]
Autor: majky
Datum: 2008-01-10 22:56:00
Dobry den chtel sem se zeptat jakou raketu by jste me doporucili kdyz sem stredne pokrocili a chtel bych fakt kvalitni raketu ale ne zase drahou tak 1600 kc cca mozna o neco vic.. predem dekuji

Předmět: Re: koupe rakety  [reagovat]
Datum: 2008-02-19 14:08:15
Volil bych něco kolem 130 gramů, např. Oliver ICQ 130, popřípadě Tecnifibre Carboflex Speed 08, která má cca 140 gr.

Předmět: Jan koukal  [reagovat]
Datum: 2007-08-13 15:19:56
Ahoj,jen by mě zajímalo zda náš drahý Kouki je zamilovaný do nějaké slečny, nebo jen do squashe ? :)))) díky za odpověď

Předmět: Re: Jan koukal  [reagovat]
Autor: Pavel Novotnýý
Datum: 2007-11-02 08:26:50
Tak na tento dotaz (evidentně z tábora fanynek) asi odpovídat nebudeme. Tušíme, kam by nás s tím Kouki poslal :-)

Předmět: rakety OLIVER  [reagovat]
Datum: 2007-06-11 18:26:26
Dobrý den, se squashem teprve začínám tak jsem se chtěl zeptat jaká raketa by byla pro mě asi vhodnější jestli OLIVER Maniac nebo OLIVER X-Light 9.0 Limited Edetion. Díky za odpověď

Předmět: Re: rakety OLIVER  [reagovat]
Datum: 2007-07-30 10:16:09
Dobrý den, Oliver X Light 9.0 již není v nabídce...pokud začínáte, doporučil bych něco trochu těžšího - např Oliver ICQ 130, nebo Tecnifibre Expert Power +. S lehčí raketou se musíte opravdu "trefit" , těžší raketa Vám poslouží do začátku o trochu lépe. .... Tím nemyslím těžká, ale jen mírně těžší :)), třeba právě těch 130 gramů.

Předmět: squash na dvd  [reagovat]
Autor: Kristýna
Datum: 2007-03-20 19:09:37
Ahoj, chci se pouze zeptat, zda existuje squash na dvd, ráda bych ho pořídila kamarádovi k narozkám. Squash hraje už delší dobu, hraje i ligu ve sport. areálu Hamr, ale rád by se chtěl zlepšit, proto by chtěl dvd. Díky za odpověď. Kristýna

Předmět: Re: squash na dvd  [reagovat]
Autor: Jan Koukal
Datum: 2007-07-30 16:43:56
Dobrý den,
jako nejlepší instruktážní DVD se mi jeví Jonathon Power Exposed, které se hodí jak pro hráče začínající tak pokročilé. Dá se objednat na stránkách www.jpsquash.com

S pozdravem

Kouki

Datum: 2007-10-16 13:38:04
Ahoj, kdo jste nebo chcete pořídit DVD vido z www.jpsquash.com, můžeme se nějak o něj cenově podělit ? Měla bych o něj taky zájem. Nebo kdo ho již má aby se mi ozval, ráda přispěji částkou na objednání a podělíme se o něj.

Autor: Dejf
Datum: 2007-12-06 19:02:27
Ahoj existuje. Mam ho ve sve sbirce a je naprostu super.

Autor: Leeloo
Datum: 2007-12-12 14:28:41
Ahoj, byla by možnost dvd získat, napiš prosím jakkdypročazač.
Moc dík, Leeloo

Autor: Vegas
Datum: 2007-12-13 23:46:53
Taky se rád podělím a přispěji na to dvd když bude možnost :-))

Datum: 2008-01-06 21:01:45
Ahoj, koupil jsem si z CAN DVD Jonathan Power Exposed. A musim rict, ze paklize nevladnete opravdu velmi, ale velmi dobrou anglictinou,tak JP exposed Vam bude jen na koukani. Je to nezretelne namluvene, takovym zvatlanim a titulky nejsou :(
Mam i DVD s British open a to je opravdu paradni...Mnohem lepsi. Je na nem cely zapas J.Power a White.
Jak rikam bez suprove angl je toto DVD JP exposed nic moc.

Předmět: rakety  [reagovat]
Autor: tonik
Datum: 2007-03-10 17:45:03
Dobrý den, měl bych delší dotaz ha Honzu Koukala:
Jak často mění typ rakety se kterou hraje(musí to přece být náročné, zvyknout si na novou raketu, ale výrobci mění řady každý rok), kolik spotřebuje této rakety kusů a především jak často mění výplet(po jedné hře, po jednom turnaji,...)?

Předmět: Re: rakety  [reagovat]
Datum: 2007-07-30 16:39:28
Dobry den,
s raketami tecnifibre hraji již 6.rok a téměř se stejným tipem, každý rok se mění materiál, vyvážení, design, ale tvar rakety, kterou používám já, zůstává velmi podobný. K dispozici mám tolik raket, kolik potřebuji. Když jedu na turnaj po Evropě, beru si 4, pokud někam dále a na více turnajů 6. Model, který používám se láme velmi těžce, zlomím max 2 za rok.
Výplety používám tenké 1.1 a tím pádem praskají častěji. Vydrží mi na raketě, pokud bych ji používal pravidelně, necelý týden. Vždy před turnajem si nechávám rakety přeplétst.

S pozdravem

Kouki

Předmět: instruktážní dvd  [reagovat]
Autor: Pavel Krejčí
Datum: 2007-03-03 19:01:55
Dobrý den Pane koukale
,chtěl bych se otatvás nebo i prodejců není to možná dotaz , kterým by vás museli zatěžovat.
Jestli je na trhu DVD s instruktáží squashe rád bych si jej pořídil díky.
Druhý dotaz by byl směřovaný Vám. Je individuální trénink na kurtu význammný. myslím tím pohyb po kurtu trénování uderu samostatně nebo stačí doma zatrénovat údery a zapracovat spíše na kondičce?
Jinak děkuji za skvělou hru co předvádíte a třetí dotaz zní kde Vás je možné ted vidět. zašel bych se rád podívat jak se to hraje.

Předmět: Re: instruktážní dvd  [reagovat]
Datum: 2007-07-30 16:55:20
Dobrý den,
nejlepší instruktážní dvd je podle mého názoru Jonathon Power Exposed, které se dá objednat přes web. stránky www.jpsquash.com
dále pak David Palmer - Making of World Champion.
Individuální trénink na kurtu je stejně důležitý jako kondička a hra se soupeřem. Správný pohyb je základ. Nejdříve je důležité ho zvládnout bez míčku, dále při jednodušších cvičeních než je možné ho uplatnit při hře samotné. Podobné je to i s hraním bez soupeře. Každý týden "pinkání" věnuji cca 2 hodiny. Rozvíjí to cit pro míček, získávám tím jistotu úderů, můžu si vyzkoušet údery nové.
Jinak netuším, kdy u nás v brzké době budu hrát zápas se soupeřem, aby stálo za to vidět ho :)

S pozdravem

Kouki

Předmět: boty Oliver  [reagovat]
Datum: 2007-02-17 10:43:54
Zdar, máte někdo zkušenosti s botama Oliver ? Ten model SAT 5 vypadá zajímavě... díky za info

Předmět: Re: boty Oliver  [reagovat]
Datum: 2007-02-21 13:43:06
Jo o, hraju v nich už cca 2 měsíce a jsou OK.

Datum: 2007-02-26 19:54:07
jo mám SAT4 a už po 3měsící hraní (2 až 3 v týdnu)jsem je byl reklamovat...Docela dost se roztáhnou a podrážka se odlepuje...Raději bych volil něco jiného...

Autor: Filip
Datum: 2007-07-26 20:09:31
Mám nejhorší zkušenosti s botami Oliver, třikrat jsem je reklamoval.
Ted mam Mizuno Wave blocker a to je jiny kafe. Dokonaly boty !!!! F.

Datum: 2008-11-24 21:42:11
Mela jsem je a i v dobe, kdy jsem hrala rekreacne jednou tydne, jsem je za dva tri mesice roztahla, coz je dost nebezpecne pro kotniky. Doporucuji Asics, hraju s jednim parem cca 3/4 roku min 6 h tydne a porad bezva.

Předmět: super  [reagovat]
Autor: marty
Datum: 2007-01-31 12:45:21
mam ji a je uzasna hraje sama

Předmět: Oliver "NO DESIGN" - několik prvních zkušeností  [reagovat]
Autor: AirWar
Datum: 2007-01-16 10:29:31
Mám raketu někdy od 15 prosince - dal jsem si ji pod stromeček - díky pracovnímu vytížení jsem s ní hrál sice zatím jen 4x hoďku ale moje první pocity jsou více než dobré.

Je skutečně super lehká takže se s ní skvěle "manévruje". Výplet je zatím hodně tvrdý a díky tomu že není vyvážená do hlavy jako moje předchozí Wilsona to z ní pocitově tak "nelítá" - ale jde skutečně jen o pocit - údery evidentně rychlost mají a jsou především hodně přesné.

Další důležřitý pocit je že se mě daří hrát forhend slušně švihem a i bekend se lepší - v čem to je hodně poznat jsou momenty kdy bal=on vyškrabují z rohu kurtu - dříve jsem ho opravdu jen vyškraboval a obvykle při tom raketu omlátil o zadní sklo kurtu - s touto raketou se mě daří právě díkya té manévrovatelnosti zahrát švihem i od zadní stěny z opravdu krizové situace, zeď neťuknu a bal=ony mají nečekanou rychlost a především přesnost.

Takže pocity zatím opravdu super.

Předmět: Re: Oliver "NO DESIGN" - několik prvních zkušeností  [reagovat]
Autor: Kasim
Datum: 2007-06-29 14:53:49
A kolik ta raketa vydrží? Měl jsem ji v ruce a je velmi podobná raketám Head Intelligence 110g, které i při menších kontaktech se stěnou nebo sklem mají tendenci snadno praskat narozdíl od např. raket Karakal a QM, které jsou téměř nezničitelné.

Datum: 2007-07-04 17:53:08
Me raketa zatim drzi a to zazila pomerne dost kontaktu se stenou a o neco mene se sklem :-)

Datum: 2007-08-28 20:44:37
zdravim. No hele musim říct že mě QM dost zklamal.Řekl jsem si že si koupim dost dobrou raketu a že do toho dám i nějakej ten peníz navíc. Koupil jsem QM model Decision. Raketa fakt perfektní hraje se skvěle oproti mojí minulé HEADce ale jednou jsem s ní dost švihnul vo zadní sklo...s mojí minulou jsem dával horší a vydržela ale týhle QMce prostě prasklo jedno "rameno" a tudíž nepoužitelná.
Téď du koupit toho novýho Olivera tak uvidim co vydrží...

Předmět: výprodej  [reagovat]
Datum: 2007-01-12 12:45:47
Co se musí nechat, že těch pár modelů, který tady nabízej ve výprodeji, je fakt za dobrou cenu. Ty modely jsou kvalitní a je to cesta, jak nevyhodit 3x ročně prychy z okna.

Předmět: Re: výprodej  [reagovat]
Autor: Pavel Novotný - Sportplaneta.cz
Datum: 2008-02-19 14:43:23
To není naše self-promo, děkujeme :))

Předmět: Co vybrat?  [reagovat]
Autor: liske
Datum: 2007-01-01 22:25:48
Prosim Vas mam vazen dilemu.... Poradte co vybrat s tychto dvoch rakiet... Head ix 120 a Oliver X - Light 9.0 Limited Edition
tu je jedna
http://www.sportplaneta.cz/d/oliver-x/
a tu druha
http://www.sportplaneta.cz/d/head-i-x-120-2/
Diky moc:)

Předmět: Re: Co vybrat?  [reagovat]
Datum: 2007-01-12 12:38:13
mám oliver x light a jsem spokojenej, ta headka má, co vím jen syntetický výplet, to nejde s oliverem srovnat

Předmět: Jan Koukal  [reagovat]
Autor: Marťas
Datum: 2006-12-13 00:07:18
Zdravím snad si nemyslíte, že Vám odpovídá Jan Koukal? Všimněte si poznámky "toto je vyjádření prodejce 123shop.cz. Koukal s tím nemá nic společného. Bohužel

Předmět: Re: Jan Koukal  [reagovat]
Autor: kemuv - Sportplaneta.cz
Datum: 2006-12-16 13:17:06
Dobrý den, Váš povzdech k diskusi směřované na Honzu Koukala musím uvést na pravou míru. Autorem je opravdu Jan Koukal, kterému dotazy posíláme emailem a on je zodpovězené posílá zpět. Zodpovězený příspěvek vkládáme jako odpověď my (proto ono vyjádření prodejce 123shop.cz ).Snad Vás toto přesvědčí. A pokud ne, tak se příští týden podívejte na Honzovi oficiální stránky Jan-Koukal.cz, kde umístíme odkaz na tuto diskusi. Zdravíme a přejeme hodně úspěchů nejen ve squashi.

Datum: 2007-01-21 10:44:31
Tato popznámka mě docela zaujala......a tak jsem si prostudoval web na který odkazujete, ale opravdu jsem tam sportplanetu nenalezl.....Míra

Autor: Pavel Včíslo - SportPlaneta.cz
Datum: 2007-02-21 13:58:55
Nevím, proč se na Honzových stránkách zmíněná ikonka neobjevila, ale ujištuji Vás, že odpovídá opravdu Honza Koukal. Hrával jsem s ním už když mu bylo 12 (pravda ve 13 1/2 to již nemělo význam :)) a teď když dospěl s ním zase občas chytračím opřen o barový pult pražských barů. Opravdu nemáme potřebu si nijak vymýšlet :)) Nevím, kde se v lidech bere tolik beznadějné nedůvěry a permanentní pocit, že jsou všemi šiděni!

Předmět: jak být za 3 měsíce o 100% lepší :))  [reagovat]
Autor: pedro
Datum: 2006-11-29 14:56:19
Dotaz na Honzu Koukala:

Zdravím, v březnu mám odehrát společensky i finančně významnou sázku s jedním bastardem, se kterým to máme poměrně vyrovnané. Co byste doporučil za tréninkový postup (kromně hraní co možná nejčastěji, což nepomůže - on bude hrát také furt :)), abych ho naprosto deklasoval?

Děkuji za radu podloženou Vaším uměním ...

pedro

Předmět: Re: jak být za 3 měsíce o 100% lepší :))  [reagovat]
Datum: 2006-12-02 15:42:37
tak tahe odpoved by se mi taky hodila, kurva odpovida tady nekdo?

Datum: 2006-12-04 11:24:28
Dobry den,
ze začátku bych doporučil spinning, coz je skvělý prostředek na zlepšení fyzické kondice, ale s blížicím se terminem turnaje by tento trénink měl přecházet v rychlost a dynamiku a to především na kurtu. to samé v posilovně, začít lehčími váhami s vícero opakováními a přecházet do větších vah s menším opakováním, ne silovým, ale dynamickým. A především strávit nějaký čas na kurtu s trenérem, který vám, pokud bude dostatecne kvalitni, urcite s vaším squashem pomůže a naučí vás některé triky a finty, které nad vašimi soupeři budou slavit uspech.

Kouki

Autor: Pavel Včíslo - SportPlaneta.cz
Datum: 2007-01-20 22:03:14
U této otázky jsem neodolal a musím něco doplnit.

Necítím se být kvalifikovaný radit po boku Koukiho i když jsem na kurtě strávil 15 let marnou snahou odrážet nájezdy mlaďochů, jako právě třeba Honza :)) ... ale podobných sázek o "život" se svými standartími rivaly jsem odehrál bezpočet. Jedná se o situaci, kterou Kouki, jako eso s dokonalou fyzičkou úplně nezná i když v podstatě jeho odpověď obsahuje to, co chci zmínit.

Určitě znáte situaci, kdy hrajete s nějakým nemehlem a uvědomujete si, že balon trefujete tak přesně, jak to normálně pod tlakem nedokážete ani náhodou. Ten chudák si o Vás pak myslí, že jste skoro bůh! Pak hrajete s někým lepším a vypadá to, že si o zdi zlámete ruce a balonek jako trouba vždy spadne vašemu soupeři k nohám a on z Vás dělá mamlase. Čím víc se snažíte, tím je to horší.

První případ je důsledkem toho, že se ke každému balonku stíháte postavit skoro ideálně a pak je chybovost skoro nulová. Normálně si to člověk úplně neuvědomuje, ale fyzička je ve squashi naprosto fatální záležitostí.

Proto mám pro Vás mnohokrát ověřenou radu, jak se posunout vysoko nad Vašeho soka. ... i když ve slušných kruzích je podobný přístup ke hře považován skoro za neslušnost, začněte chodit běhat. Na kurt choďte jako obvykle a k tomu pracujte na fyzičce a rychlosti. Ideální je ze začátku praktikovat standardní delší výběhy, které čím dál častěji kombinujte s tréninkem dynamiky a výbušnosti. Napomoci mohou například krátké, opakované a bleskové výběhy nějakých schodů poblíš Vašeho bydliště.

Mám vyzkoušeno, že v mém případě stačí k naprostému deklasování soupeře se kterým to mám vyrovnané a který fyzičku nijak speciálně netrénuje, jít si zaběhat 3x, efekt je opravdu ohromný. Zajímavé je to, že se necítíte mít lepší fyzičku, jen vše o třídu přesněji trefujete.

Sázkám ZDAR!!! Strašně mě bavěj, jen nesmíte prohrát. To je horší, než si nechat trhat zub :))

Autor: Sicknot
Datum: 2008-11-18 08:58:55
Neni dulezity vyhrat, ale byt hezci :)
Squashi zdar :)

Datum: 2008-11-24 21:48:34
S tim naprosto souhlasim ;-)

Předmět: levný squascentrum  [reagovat]
Autor: Jarek
Datum: 2006-11-29 10:02:35
Ahoj všichni, neví někdo o levným squascentru někde na Jižním městě? Začínám ...díky za info, J.

Předmět: Re: levný squascentrum  [reagovat]
Datum: 2006-12-02 09:00:53
zkus chodit dopoledne, to je vždycky o dost levnější

Předmět: dotaz na ideální hmotnost rakety  [reagovat]
Autor: Zdeněk Hnyk
Datum: 2006-09-25 09:43:00
Dotaz na Jana Koukala:
Mám raketu Prince (váha cca 160), vyzkoušel jsem jednu 110 a zdálo se mi, že daleko rychleji reaguji na voleje, ale zase často balonek nebyl trefen přesně středem rakety a neodlétl ideálně. Jak najít optimální váhu rakety, abych odstranil tento rozpor?
P.S.: Viděl jsem Vás hrát a je to opravdu slušná pokoukaná :))

Předmět: Re: dotaz na ideální hmotnost rakety  [reagovat]
Datum: 2006-09-25 09:46:59
dobry den,
mam radost, ze se vam squash v mem podani libi.
k vasi otazce a vasemu postrehu. cim je raketa lehci, tim je tezsi zvladnout spravne techniku, jelikoz svou vahou dovoluje zapojovat zapesti vice nez je zdravo. tezsi raketa nebo raketa vyvazena do hlavy vas nuti techniku nesidit a samozrejme umoznuje zahrat micek tvrdeji. kazdemu sedi jina raketa, ja mam radeji lehci. doporucuji raketu mozna malinko tezsi (cca 130 gramu ), s kterou budete schopni vcas a rychle manipulovovat i razantne zautocit a to pri zachovani potrebne techniky.

s pozdravem.

kouki
Jan-Koukal.cz

Autor: Tomino
Datum: 2006-11-29 14:03:03
Cau Honzo...
Ja nejsem dobry hrac jako ty (a kdo v cechach je ze?? :o)) ), ale totalni padlo taky nejsem..
Ja mam trosku jinej nazor.. Lehka raketa s lehkou hlavou - ta te nuti pouzit lepsi techniku cili svih nez treba tenosovej uder sila... Prave proto, ze pokud neovladas techniku uderu nedokazes zahrat razantni micek... Vim, ze ty hrajes s raketou do hlavy, ale taky dokazes lepe cist hru a vcas se pripravit na uder... Nevim, ale neni tedy lehka + lehka hlava vhodnejsi pro stredni hrace, kteri se snazi zdokanilit uderovou techniku???

Datum: 2006-12-27 12:15:27
Drahý Timino,
mám obavy, že bys chtěl příliš jednoduchou odpověď, tu ti samozřejmě nedokáže dát ani Kouki :)) Jdeš na to nějak špatně. Možná by bylo efektivnější do své hry implementovat to, co slyšíš od nejlepších, než sáhodlouze bloumat na špatných základech :))

Datum: 2006-12-28 16:47:56
Nene nebloumam spis sem tim chtel rict ze nejde "zavrhnout" lehke rakety s lehkou hlavou tak jak to od Koukiho vyznelo... (aspon tak sem si to vylozil ja) Myslim ze v jeho podani je pervektne presna a razantni kazda raketa... Takze de spis o to co komu vyhovuje... Jak rikas a rikam i ja vse je v ruce a hlave ne v rakete, ale raketa ktera padne do riky hru muze zkvalitnit a co hlavne zprijemnit...

Datum: 2006-12-29 17:45:19
Jak to myslíš???

Datum: 2007-01-01 18:11:23
Tak jak to pisu....

Přidat další příspěvek